Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


    

Als iemand geadopteerd wordt krijgen de adoptie ouders een stapel papieren mee met daarin veel informatie zoals: Geslacht, vermoedelijke geboorte datum, vind datum, vind plaats (naam stad of dorp), vind plek (bijvoorbeeld: ingang van een kliniek) en provincie. Eventuele uiterlijk zichtbare afwijkingen (bijvoorbeeld een open gehemelte), is er een briefje bij achter gelaten en zo ja, wat stond er dan op.

Wij hebben een website voor China die daar vrij te bekijken is  (Klik maar eens op de chinese vlag op de homepage). Op deze site zijn alleen de vind datum en de vind plaats (de stads- of dorpsnaam) zichtbaar, meer niet.

Als kinderen (dus jullie uit Nederland bijvoorbeeld) zich bij mij (Mario) melden moeten jullie zoveel mogelijk gegevens aanleveren. Ouders, broer of zus in China kunnen reageren als ze een datum en een plaats (stad of dorp) op de Chinese site zien staan waarop een kindje te vondeling is gelegd en waarvan ze denken dat het een familie lid betreft. Dus nogmaals, de Chinese mensen zien alleen deze 2 gegevens! Mijn gedachte is dat iemand de datum en plaats waar Hij/zij een kind te vondeling legt nooit meer vergeet.

Als de familie een reactie stuurt laat ik deze door Cathy vertalen naar het Nederlands en kunnen we de gegevens langs elkaar leggen. Als nu het grootste gedeelte van de gegevens klopt dan wil ik ook de mogelijkheid bieden tot het organiseren van een D.N.A test om er zeker van te zijn dat we een match hebben.

Het adoptie kind of hun adoptieouders moeten de kosten op zich nemen van de D.N.A test in Nederland (van zichzelf) en China (van ouders, broer of zus) plus de porto kosten. Een D.N.A. test kost in Nederland € 150.00 maar in China is het volgens mijn bronnen iets goedkoper. Alle kosten zal ik van tevoren aan u melden. De reden dat ik het adoptiekind of hun adoptieouders de D.N.A. test kosten laat betalen is dat de biologische ouders waarschijnlijk geen mogelijkheden hebben om dit te betalen.

Maar zult u zeggen: Het is toch hoogst onwaarschijnlijk dat die ouders internetten. Dat klopt maar in bijna alle gevallen hebben de ouders nog meer kinderen die waarschijnlijk wel gebruik maken van internet.

Behalve de D.N.A. test hoeft u niets betalen voor onze bemiddeling maar als u werkelijk uw biologische familie ontmoet hebt vragen wij een kleine financiele vergoeding. Ook zijn sponsor bijdragen altijd welkom. Dat geld word gebruikt om op termijn een website te plaatsen in elk land waar Chinese vondelingen naar toe zijn gegaan zodat in de toekomst in theorie elk kind in contact kan komen met zijn of haar biologische familie.

Meldt u zich aan blijven uw gegevens zichtbaar tot u van de site af wil of als er een match is. Zodra er nieuws is wordt u op de hoogte gehouden.

Wij zullen zoveel mogelijk onze Chinese site onder de aandacht brengen in China maar we kunnen niet garanderen of en wanneer er gereageerd word op uw oproep maar dit mag duidelijk zijn. Ook kan het zijn dat uw gegevens op de adoptie papieren niet kloppen. Als dat zo is kan het zijn dat u nooit een match zult kunnen krijgen. Houd daar rekening mee!

Wat betreft de feitelijke ontmoeting tussen kinderen en ouders, Cathy en ik proberen alleen mensen samen te brengen, voor de reis naar China zijn er gespecialiseerde organisaties die dat verzorgen.

En ook heel belangrijk, misschien wel het belangrijkste: Of u uw biologische familie ooit vind of niet vergeet nooit wat uw adoptie ouders voor u over gehad hebben en nog hebben om u te krijgen en te verzorgen tot wie u nu bent.

Laatste update 26-03-2018      
© 2011 - 2018 Mario Bardoel | Ontwerp: Uw PC Dokter Uden  Deze site wordt gesponsored door


Laatste update: 15-01-2018
© 2011 - 2018 Mario Bardoel
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu